Napellenzők

A napellenzők kültéri-, vászonárnyékoló rendszerek, különböző szerkezetekre szerelve - olyan árnyékoló rendszerek melyeknek használata visszanyúlik az ókorba. Az alaptulajdonságuk nem változott az évek során: védelmet nyújtanak a napsugarak és az enyhe esők ellen, díszítő elemek, reklámhordozó felületek, és mindezek mellett egy különleges hangulatot hoznak létre. Az anyagok és a technológia fejlődése sok megvalósítási módszert eredményezett, így széleskörű felhasználási területen alkalmazhatóak, akár egyedi kivitelezésben is.

A napellenző vásznak nagyon jó minőségű anyagok, kimondottan kültéri használatra szánt akrill vásznak. Különleges kezelésben részesülnek, ezáltal vízlepergető hatásuk van és ellenállnak a penészedésnek. Fényszűrő hatásuk mellett, UV szűrést is biztosítanak.


A Balcon napellenző egy egyszerű és olcsó napellenző, mely sokféle helyiséghez felszerelhető, akár lakás erkélyről, akár hétvégi ház tornácáról beszélün. A különleges húzott alumínium profiloknak köszönhetően ez a típusú napellenző jó szélálló tulajdonságokkal rendelkezik.
Egyszerű szerkezettel rendelkezik, két feszített merev karral, aránylag kis kinyúlással - 900 – 1100 – 1300 – 1500 mm és 5000 m szélesseg, hatékony árnylkolást biztosít. A kinyúlás szögének állításával köztes pozicióban is megállítható, így egész napra megfelelő árnyékolást nyújt.


A Premium napellenző lakossági területekre ajánlott, a két csuklókaros szerkezete maximálisan 6000 mm szélességet és 3500 mm kinyúlást enged meg.
A maximális méretekben a Premium napellenzők megbírják a 28 km/h szelest EN-13561-2004 Class 1 rangsorolás szerint, de amennyiben kisebb a kinyúlás megállják a 49 km/h – Class 3 szelet is. A fali konzolok függőlegesen és vízszintesen is szerelhetők, és a vászon dölési szögét 0-85ş között lehet állítani.A Smart napellenzőknek maximum 2500 mm kinyúlása lehet, szélessége 4000 mm ha maximum 2500 mm-es karokkal szereljül, illetve 5000 mm ha 2000 mm karokkal szerljük, ezáltal a szerkezet ezekre a méretekre optimizált, így egy költséghatékony napellenzőt eredményez.Mindkét napellenző, sátor típusú verzióban is szerelhető, egy különálló fém szerkezetre, így a kinyúlás mindkét irányba történik. Választható egy alumínium védőtető is, ami védi a feltekert vásznat, főleg tél idején.
A Premium Box napellenző különbözik a többi csuklókaros napellenzőtől, ez a típus rendelkezik egy alumínium tokkal, amibe csukott állapotban a karok és a vászon bezárul. Az előcső képezi a tok fedelét, amit együtt nyúlik ki a napellenzővel. Maximális kinyúlása 3000 mm, szélessége 6000 mm. Maximális méretben szélálló képessége 38 km/h – Class 2.
Vízszintesen és függőleges felületekre is szserelhető, a vászon dölési szögét 3 és 76ş lehet állítani.


A Solar napellenző egy klasszikus napellenző, feszített, összecsukható karokkal, kinyúlása 1500 – 2000 – 2500 – 3000 vagy 3500 mm lehet, szélessége maximálisan 9000 mm, lakossági és vendéglató ipari - vendéglők, teraszok, lefödések, stb. - felhasználása lehet. A fali konzolok függőlegesen és vízszintesen is szerelhetők, és a vászon dölési szögét 0-80ş között lehet állítani.
A napellenző, sátor típusú verzióban is szerelhető, egy különálló fém szerkezetre, így a kinyúlás mindkét irányba történik. Választható egy alumínium védőtető is, ami védi a feltekert vásznat, főleg tél idején.


A Veranda télikert napellenző megfelelő megoldás maxium 7000 mm széles és 6000 mm hosszú felületek árnyékolására - összmérete ne haldja meg a 25-30 m²-t. Üvegtetőkre, faszerkezetekre, téli-, nyári kertekre, teraszokra, erkélyekre szerelhető, olyan helyre ahol van egy megfelelő tartószerkezet, amire a Veranda hoszanti sínrendszerét fel lehet szerelni. Nagy előnye más árnyélkolókkal szembe, hogy a megvezetőket nem szükséges a napellenző szélére szerelni, így rugalmas rendszerré alakul, ezeket a ponyva alá lehet szereéeni, 0,1 - 1 méterre a napellenző szélétől.
Tehnikai meggondolásból, az esőzések ideje alatt felgyűlhető vízmennyiség miatt, minimum
15ş-os dölés szöget kell biztosítani.
Amennyiben nagyobb felületet szeretnénk leárnyékolni, a Veranda lehetőséget ad arra, hogy egymás mellé többet is felszereljünk, maximum 15 cm távolságra egymástól.


A Tenda télikert üveg felületek árnyékolására szánt napellenző, függőleges vagy dölt üveg felületekre, minimum 10ş-os döléssel kell rendelkezzen, maximum 30 m² szögletes formájú vagy maximum 9 m² háromszög alakú felületekre. Ez a külső árnyékoló rendszer állandó jelleggel feszítve tartja a ponyvát, az előcsővel együtt mozog egy alumínium profilon, amit kétoldalt megvezető görgök segítenek.


A Zen napellenzők a teraszok és kertek árnyékolására szánt családhoz tartoznak, nagy felületek lefödésére alkalmas kültéri árnyékolók, lakossági felhasználása mellett (teraszok, kertek, medencék környékére), éttermek, hotelek, üzletek, szabadidős központok szabdtéri helyiségeiket tudja hatékonyan árnyékolni. A Zen napellenzőket fém, alumínium vagy fa szerkezetekre szerelhetjük, melyeket minden egyes esetben egyénileg tervezünk meg, függőlegesen vagy vízszintesen tudjuk szerelni.
7000mm széles és 7000 mm hosszú felületre árnyékolására alkalmas, kinyitott állapotban a  keresztprofilok kb, 500 mm kerülve egymástól, melyek - 4500 mm szélességig - 2 sínen futnak, annál nagyobb kinyúlásnál 3 sínen.

Az Antik® napellenző alkotóelemei alumíniumból és fémből készülnek, minden napellenző esetében egyénileg vannak megtervezve és gyártva, melyeket kiegészítenek az eredeti megoldású olló karok, így összeségében egy nagyon szélálló termék jön létre. Az összes fém elem elektrosztatikus festésben részesül, a ponyva típusát és színét pedig egy nagyon széles skálajú felhozatalból lehet kiválasztani.
Megkülönböztetünk sátor típusú Antik® napellenzőt, melynek saját önálló szerkezete van, saját tartó oszopjai és megerősített pontja, illetve falra szerelhető típust, melyhez szükség van egy tartós falszerkezetre, amire kerül egy olyan konzolszett, ami a helyszín és a megrendelő igényeihez igazodik.


A standard szélfalak, elsősorban a szél ellen védenek, tengelyre tekertek, falra vagy mennyezetre szerelhetőek. Az áttetsző PVC anyag 0.5 mm vagy0,8 vastagságú, mely 90%-os áttetszőséggel rendelkezik. Az anyag kifeszítése a szélén található acélsodronny megvezetéssel történik.
Teraszok, nyári kertek, lefödésekre ajánlott, de sikeresen alkalmazhatóak lakások erkélyeinél is. Az egyszerű felépítésüknek köszönhetően, bármelyik évszakban használhatók.
Kérésre, a PVC anyag vászonra cserélhető, így a választott típus és szín díszítő elemként is felhasználható.
Maximális méretek: 5000 mm szélesség és 3000 mm magasság, illetve 4000 mm magasság vászon esetén.


A Keeper típusú szélfal magas védelmet nyújt a szél ellen, a PVC anyagot megvezető sín vezeti, mely az alumínium profilban található; a Zip rendszerrel megszorított vászon állandóan feszítve marad, így nincs lehetősége kijönni a sínrendszerből. Az áttetsző PVC anyag 0,5 mm vagy 0,8 vastagságú, mely 90%-os áttetszőséggel rendelkezik, így nem gátolja a kilátást és a behatoló napsugarakat, ezáltal kellemes, meleg széltől védett helyiséget biztosít.
A Keeper szélfal egy minőségi alumíniumból készült, zárt, könnyen használható, időtálló rendszer.
Maximum méretek: 4000 mm szélesség és 3000 mm magasság. A szerkezet alpszíne RAL 9016-os fehér.


Copyright Zsozo - 2015 | All Rights Reserved
Powered by Blue Media Studio